Ηλεκτρονικό τσιγάρο | Τι λέει ο Ε.Ο.Φ.


Τι λέει ο Ε.Ο.Φ. για το ηλεκτρονικό τσιγάρο; Είναι επικίνδυνο για την υγεία μας;

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που δημιουργούνται καθημερινά για τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου χωρίς όμως μέχρι στιγμής τουλάχιστον, να έχουν ερευνηθεί και επισημανθεί λεπτομερώς οι επιπτώσεις για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην απαγόρευση της κυκλοφορίας του ηλεκτρονικού τσιγάρου, που περιέχει νικοτίνη, σύμφωνα μάλιστα και με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ή Ε.Ο.Φ.

Ο κύριως λόγος γι’ αυτού του είδος της απαγόρευση, (της απαγόρευσης δηλαδή του ηλεκτρονικού τσιγάρου νικοτίνης) από τον Ε.Ο.Φ είναι γιατί θεωρούνται ότι υπάγονται στα “φαρμακευτικά προϊόντα” που χρησιμοποιούνται ως προϊόντα- υποκατάστατα του καπνίσματος και περιέχουν νικοτίνη.

Επιπλέον ένας άλλος λόγος, που θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος είναι ότι, μέχρι αυτή τη χρονική στιγμή τουλάχιστον, δε έχουν γνωστοποιηθεί οι επιπτώσεις που πιθανόν προκαλεί το ηλεκτρονικό τσιγάρο στον ανθρώπινο οργανισμό σε βάθος χρόνου.

Επομένως, το ηλεκτρονικό τσιγάρο που είναι επικίνδυνο για την υγεία μας είναι αυτό που περιέχει νικοτίνη και όχι γενικότερα το ηλεκτρονικό τσιγάρο.